Abony ker%C3%BCletek sz%C3%A1ma

Új ültetésü szőlő metszése az első, a második és a harmadik évben A házikertekben ezért magas törzsű kordont vagy lugast alakítsunk ki. A fejművelés az idős tőkerész alakjáról kapta a nevét.

Lenz- Moser művelésmód: Ennél a művelésmódnál a tő- sortávolság 1,2 X 3,5 m. Törzsmagasság 130- 140 cm. A szőlő nem csak pompásan mutat a kertben, hanem az évek során finom gyümölcsöt is hoz.
Különleges zöldmunkák. Baglyas Ferenc, Barócsi Zoltán, Bodor Péter, Deák Tamás, Fazekas István, Kurtán Sándor, Lőrincz András, Lukácsy György, Németh Krisztina, Varga Zsuzsanna, Zanathy Gábor Mezőgazda Kiadó Tweet.

Fejművelés. A szőlő metszésekor a vesszőt különböző hosszúságúra vágjuk vissza: az egy-, kétrügyesre meghagyott vesszőrészt rövidcsapnak, a három-, ötrügyeset hosszú-csapnak, a hat-nyolc rügyeset félszálvesszőnek, az ennél hosszabbat pedig szálvesszőnek nevezzük. E megkülönböztetés azért fontos, mert a cseren levő csap rügyei minden … Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! Adataink szerint a kaukázusi népek már mintegy nyolcezer éve termesztik. Baglyas Ferenc, Barócsi Zoltán, Bodor Péter, Deák Tamás, Fazekas István, Kurtán Sándor, Lőrincz András, Lukácsy György, Németh Krisztina, Varga Zsuzsanna, Zanathy Gábor Mezőgazda Kiadó Tweet.

Beágyazás. A szőlő tiszteletére utal Noé cselekedete, aki … A szőlő alakító metszéséről, a metszés alapszabályairól előző heti cikkemben írtam. A hajtástartó huzalpárok a kartartó huzal felett 30 cm-re, majd a következő az első huzalpárhoz képest 40 cm-re helyezkedik el. Ahhoz, hogy ízletes szőlőt teremjen, jól kell gondoskodnia a szőlőtőkéről. Felhívjuk figyelmét, hogy 2018. május 25-én közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. A legismertebb hazai tőkeművelésmódok. A SZŐLŐ METSZÉSE ÉS ZÖLDMUNKÁI. 1. Molnár Faiskola.
A szőlő őse az erdei vadszőlő (Vitis vinifera ssp sylvestris), amelyből évezredek során mára közel tízezer nemes fajtát állítottak elő. A metszéshez alapismeretek szükségesek. Apafai áruda Debrecen - Apafa 4-es főút 232 km GPS: É 47.58681°, K 21.65466° Gyümölcsfa nagykereskedelem Debrecen- Látókép Péterfia dűlő 11. Az első évben fejlődött két vesszőből az erőteljesebbet, vastagabbat hagyjuk meg törzsnek, illetve lugaskarnak. Most a fajták különböző terhelését és a metszésmódokat fogjuk sorra venni. 9. kép: Alacsony kordonművelésű szőlő rövidcsapos metszése Korszerű művelésmódok . A szőlő tavaszi metszése 2. Ahhoz, hogy ízletes szőlőt teremjen, jól kell gondoskodnia a szőlőtőkéről. De elsők között vannak az egyiptomiak is. 2016. február 10., 10:18 , 787. szám . Csabagyöngye szőlő | - gyümölcsfa webáruház - - Általános csemegeszőlő oltványok. Beágyazás. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.