Csermelyciprus nemzeti park

A Duna Sió-torkolat és az országhatár közötti szakasza, illetve a Dráva teljes hazai szakasza ma már a legmagasabb szintű védettséget élvezi. A nyugati részen található Zákányi-rög erdőségeinek növényvilága különböző éghajlati hatások keveredése miatt rendkívül gazdag.

nemzeti parki termék. Válogasd szét a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park jellemzőit! Nagyobb tájegységei: Gemenc, a Sárköz, az Ormánság, a Dráva mente és Belsõ-Somogy.

Fertő-Hanság NP • 1997-ben alapították. Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága 7625 Pécs, Tettye tér 9. Magyarország negyedik, 1985-ben alapított nemzeti parkja. A nemzeti park erdei sok szempontból egyedülállóak Európában. A nemzeti park szinte teljes területe az egykori ártéren található. A Duna–Ipoly Nemzeti Park (rövidítése: DINP) Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. A Gesäuse Nemzeti Park különlegessége az endemitek (kizárólag itt előforduló fajok) nagy száma: Dianthus plumarius subsp. A partot ártéri ligeterdők kísérik, ahol fehér fűz, fehér nyár és … PDF | This paper reports the second Hungarian synanthropic occurrence of the rare Myricaria germanica. Természeti képének formálásában a víz játszotta a főszerepet.

Az ártéri ligeterdők és legelők különösen változatos lemezescsápú bogárfaunának adnak otthont. Kösd össze a megfelelővel! Nemzeti parkjaink Nemzeti parkjaink Aggteleki Nemzeti Park F t meg t tengeri led kr teg p ti fel A v dett ter let nagys ga: 19.981 hekt r, ebb l ... – A free PowerPoint PPT presentation (displayed as a Flash slide show) on PowerShow.com - id: 475200-MzUwN

DRÁVA NEMZETI PARK LÉTESÍTÉSE KAPCSÁN (Some thoughts about the relationship between environmental protection and society, evoked by the establishment of the Danube—Dráva National Park) LÁJER KONRÁD A természetvédelem olyan társadalmi tevékenység, amely kulturális, gazdasági, esz-tétikai és tudományos szempontból fontos természeti értékek meg őrzésére irányul. A Duna-Dráva Nemzeti Park A Duna-Dráva Nemzeti Park 1996 tavaszán alakult meg, közel 50.000 ha kiterjedésű területen. Nemzeti Park Igazgatóságok: KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001 Természetvédelmi Információs Rendszer: Közönségszolgálati modul Interaktív természetvédelmi térkép Vadonleső: Magyar Természettudományi Múzeum: Járművel való közlekedés védett természeti területen: European Greenbelt: Figyelem! Tel. : 72/213-263 : A Duna-Dráva Nemzeti Park 1996. április 11-én létesült 49.479 ha nagyságú területen, melybõl 4.200 ha fokozottan védett. Magyarország területén csak itt lelhetők fel a nyugat-balkáni eredetű hármaslevelű fogas ír, a pofók árvacsalán és a hármaslevelű szellőrózsa. A Duna-Dráva Nemzeti Park 1996 tavaszán a Duna és a Dráva mentén jött létre, mintegy 50.000 hektár kiterjedésű területen. A drávai tegzes jelzi, hogy a Dráva még tiszta vizű folyó, itt él a Földön az egyetlen életképes populációja. A hazánkban csak itt előforduló csermelyciprus, a tamariska rokona, pirosas szirmú virágai májustól fűzérekben nyílnak. A kereken 5700 hektáros terület Közép-Európa egyik legutolsó összefüggő és érintetlen lombhullató erdővidékének az otthona. blandus, Campanula pulla, Primula clusiana, Dianthus alpinus. • Növényritkasága a lisztes kankalin.

• Tanúhegyei geológiai emlékek.

... Jellegzetes élőhelyei a pionír növényzetnek.

A nemzeti park Dráva-menti szakaszának változatos élőhelyein csaknem 4.500 állatfaj él. A Nemzeti Park nedves élőhelyei, tavakkal és mocsarakkal tarkított homokvidékei, valamint a Zákány-Őrtilos környéki dombok és völgyek igen gazdagok futóbogár fajokban. Az Aggteleki Nemzeti Park leginkább a földtani értékeiről ismert.