Duna bajai szakasza

2020-05-11 A Kamarás-Duna mellékág mederrézsűinek és parti sávjának kaszálását végzi az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Bajai Szakaszmérnöksége. Megközelítése gyalogosan, kerékpárral vagy segédmotor kerékpárral lehetséges nyugatról a védgát felöl, északról a kiemelt erdészeti úton. Hiszen a Duna vízhozama itt már többszöröse az osztrák-német határon mértnek, átlagosan 5-6000 köbméter másodpercenként (előfordult már a 16000 is!) pl: ponty, csuka, süllő, harcsa, keszeg, balin, márna Elérhetőség: BACS-HOSZ Kecskemét T: 76/481-9893 Mobil: 70/312 4706 Aranyhal-Baja Sporthorgász Egyesület T : 79/324-005 Mobil: 30-9530 707 . Szeptember 21-én, szombaton Csili Péter bajai horgásznak nem mindennapos szerencsében volt része, hiszen egy 2 méter hosszú, 55 kg-os harcsát sikerült megakasztania, írta a Súgóparti Hírek.

Futrinka utca. A Holt-Baracska avagy a Döglött-Baracska Bezdán és a Duna közé ékelődő, igen színes történelemmel büszkélkedő holtág. Egész az 1700-as évek végéig a hajóforgalom is ezen az ágon bonyolódott a Mohácsi-Duna-ág (jelenlegi fő Duna-ág) helyett. A budapesti és bajai igazgatóságok digitalizálva tárolják az adataikat, míg a győri igazgatóságon az adatok jelentős része még papír alapon van nyilvántartva. A folyó magyarországi szakasza hajózható, és a víz minősége sem romlott. Bár a Sugó hártyásodik – olyannyira, hogy a gémek akár a közepén is elácsoroghatnak –, a Duna hazai szakasza jégmentes. A munkálatok az elmúlt évekhez hasonlóan évente több alkalommal kerülnek végrehajtásra. A kifolyónál a víz elég sebes, nem túl mély, a fenék sóderos, jó néhány nagy kővel.

Németországban, a Fekete-erdőben ered két kis patak, a Breg és a Brigach összefolyásával Donaueschingennél, és innen délkeleti irányban 2850 kilométert tesz meg a Fekete-tengerig. Bajai-Vén-Duna /001348/ Mohácsi Halászati Kft. 2019 szeptember végén kutatók a Duna bajai szakaszán bukkantak rá a háromtüskés pikó (Gasterosteus aculeatus) nevű apró halra, aminek jelenlétét eddig nagyjából tucatnyi, javarészt a Duna felső folyásához köthető helyen igazolták Magyarországon, írja a National Geographic. A munkálatok az elmúlt évekhez hasonlóan évente több alkalommal kerülnek végrehajtásra. Szinte minden halfaj megtalálható!

Hirdetés.

A budai Duna-parton jó horgászhelyek az egyesületi csónakházak utáni részen a Kolozsy téri kanális (8), illetve a kifolyó fölötti mély, langós rész (9), ahol szinte egész évben megtalálhatók a dunai keszegek.

Március 21-én, csütörtökön, 605 centit mutatott a mérce. 08:00. Türr István híd. Saját fiók. Vélemények / Fórum. A Duna alsó szakasza (Paks és Mohács között) viszont a legmagasabb halászati ... harmadik volt a bajai Duna Kötöttárugyár (a cég 2003-ban megszűnt) az ötödik pedig a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság volt tekinthető.

Alacsony a Duna vízállása, de a világhálón olvasható hírekkel ellentétben nem kritikus. Utolsó módosítás: 2016-05-30 14:31:37.

Nagybajcs Szentgotthárd Körmend Sárvár Ragyogóhíd Göny ü Komárom Esztergom Nagymaros Vác Budapest Adony Dunaújváros Dunaföldvár Paks Dombori Sió torkolat Baja Mohács. Megközelíthetőség, útvonalleírás: 55-ös főútvonal Baja felé vezető szakasza. Karácsonykor valamivel 400 méter alatt tetőzött a víz Bajánál, azóta apad. Gépi fordítást végezte: Yandex.Translate. Az előrejelzésnek megfelelően tegnap reggel tetőzött a Duna a bajai szakaszon. Azokon a településeken (Baja, Dávod), ahol a Természetes környezetben foghatók a hagyományos dunai halfajták. Az országos horgászrend szerint! Időszakosan gőzvontatású nosztalgia vonat is közlekedik. Szabályjegyzék Fordít. Természetes vadvízi rengeteg hallal.