Egyh%C3%A1zmegyei lelkip%C3%A1sztori int%C3%A9zet

2005-től itt működik a pasztorális helynökség Blanckenstein Miklós vezetésével; az egyházmegyei iskolákat felügyelő EKIF (Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság – …

A Boldog Ceferino Intézet elsődleges feladata, hogy a romapasztorációban segítő munkatársakat képezzen. Egyházközségek; Egyházmegye Papjai; Egyházmegye papnövendékei; Nyomtatványok; Intézmények.

A képzésekre olyan roma és nem roma jelentkezőket várnak, akik elvégezték az általános iskola nyolc osztályát (ez alól rendkívüli esetben tesznek kivételt), és … Érseki Papnevelő Intézet Az egri papnevelés kezdetei a XIII. Az intézet 2015. január elsejével állt fel, székhelyéül pedig a Főegyházmegye Szent József Háza szolgál (1035 Budapest, Kórház utca 37.). A házban több egyházmegyei intézmény és egy kápolna működik. – Hol működik az intézet? Az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet honlapján jelent meg az alábbi interjú Kardos Györggyel, egyházközségünk hitoktatójával: Bszélgetőtársam hitoktató, hitoktatási koordinátor, akolitus, az Egyház világi munkatársa. Gefällt 663 Mal.

Egyházmegyei térképek; Magyarországon működő szerzetesrendek; Hogyan épül fel a Katolikus Egyház? – Az intézetnek az óbudai Szent József-ház ad otthont, mely az egyházmegyei együttműködés egyik helyszíne. Konkrét adattal azonban csak az 1509- s évtő1 rendelkezünk, mely káptalani és püspöki iskola létezését bizonyítja. Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, Nyíregyháza. A Szent József Ház történetéről részletesebben itt olvashat. Lelkipásztori Intézet; Elérhetőség; Öröm-hír újság; Püspöki Hivatal. Munkatársak; Püspöki szentszék; Gyermekvédelem; Egyházmegyei Papi Szenátus; Adattár. A Facebookon az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye oldal több tartalmát láthatod. századig nyúlnak vissza. A lelki képzés célja a lelkipásztori munkára történő lelki előkészítés, ... tizenkét egyházmegyei szeminárium és egy központi (egyházmegyeközti) papnevelő intézet volt.