Elad%C3%B3 lak%C3%A1s s%C3%A1toralja%C3%BAjhely

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 4024 Debrecen, Sumen u. Ugyanakkor a védett területeken megfelelő feltételeket és kereteket biztosít a természetjárás, a túrázás, a lovaglás hódolóinak illetve a pihenni vágyóknak. A 116 000 ha védett természeti területből 48.000 ha területet foglal el a kilenc különálló egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park (KNP). június 25. szeptember 11. A Kiskunsági Nemzeti Park változatos oktatási, ismeretterjesztési, turisztikai és szabadidős lehetőségeket kínál a látogatók részére. Nem kell mást tennünk, mint fotón megmutatni, mit jelent számunkra az egészséges természeti környezet és a Kiskunsági Nemzeti Park. A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első nemzeti parkja, melyet 1973. január 1-jén hozott létre az Országos Természetvédelmi Hivatal.Területe 82 000 hektár. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.
Az Aggteleki Nemzeti Park (ANP) Magyarország negyedikként alapított nemzeti parkja, melyet 1985-ben az Aggteleki Tájvédelmi Körzetből hoztak létre. Bükki Nemzeti Park Igazgatóság - természetvédelem, ökoturizmus, környezeti nevelés Felhívást tett közzé az idén 45 éves Kiskunsági Nemzeti Park az Európai Nemzeti Parkok Napjához kapcsolódva. 1999. november 30-án Marrákesben, az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésén felvették a Hortobágyi Nemzeti Park egész területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára. Programok, rendezvények Múzeumok Szállás Könyvek, versek. 2016. júniusi hírlevele PROGRAMOK A TERMÉSZET HÁZÁBAN (6000 Kecskemét, Liszt F. u. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj is az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi.

A Kiskunsági Nemzeti Park része, ahol a kiemelkedő természeti értékű ősborókás mellett homoki erdők és homokpuszták, mocsarak, lápok, nedves kaszálók és szikes puszták váltakoznak. A nemzeti parkok különleges élőhelyein még nemigen jár a google kamerás autója, ezért a természetvédelmi szakemberek és természetfotósok maguk készítették el a Böddi-szék virtuális térképet.

Bugac a legismertebb magyar puszták egyike, máig az őshonos magyar háziállattartás egyik központi területe. Kiskunsági Nemzeti Park A Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja.
Hazánkban másodikként, 1975-ben megalakult, a Duna-Tisza közében található Kiskunsági Nemzeti Park központi igazgatósága Kecskemét városában működik. szeptemberi programajánlója . Bács-Kiskun megye Kiskunság Kiskunsági Nemzeti Park Látnivalók Gyógyfürdők, strandok Menetrendek.

17:00 óra Ötórai zöldtea – Természetismereti előadás sorozat a Természet Házában Döngicsélő szépségek- a vadméhek élete

Kiskunság térképe Települések Időjárás Kunsági borvidék Bugac és környéke Képgalériák Videók Startlap partnerek. A tét nem kevesebb, mint egy éves családi belépő a park által szervezett szakvezetéses túrákra! 19.) PROGRAMOK A TERMÉSZET HÁZÁBAN (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 2. A Kiskunsági Nemzeti Parké az első hazai virtuális térkép, amivel ugyanúgy bejárhatunk egy természetvédelmi területet, mint a google street view-val a városi helyszíneket. 19.) Telefon: +36 52 529 920 Mobil: +36 30 383 1612 Fax: +36 52 529 940 E-mail: hnp@hnp.hu A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.