Esterh%C3%A1zy p%C3%A9ter versei

Evangélikus Templom Tótkomlós bemutatása: A templom építéséhez 1792. június 6-án.., Tekintse meg látnivaló ajánlónkat Tótkomlós településenTemplom,

Mindazt, ami otthon fontos, azt itt is átélhessék, miközben Istenre figyelnek. Néprajzi gyűjtemény Tótkomlós Évtizedekig gyűjtötte a helyi szlováksággal kapcsolatos relikviákat a település evangélikus lelkésze, Koppány János. Evangélikus templom Tótkomlós A tótkomlósi evangélikus templom 1795 óta szolgálja a főként szlovák Luther-követők lelki életét. Media in category "Lutheran Church, Tótkomlós" The following 3 files are in this category, out of 3 total. Vallás Holokauszt emlékmű Tótkomlós 2004 óta áll emlékmű az egykori tótkomlósi gettó előtt.


Most szeretnénk az ideérkezőket közelebb hozni a helyszínhez, és bevezetni a templom titkaiba. Tótkomlós – Az elmúlt vasárnap a házasság hete kezdetén, családi istentiszteleten köszöntötték a tótkomlósi evangélikus gyülekezetben a házaspárokat. Leírás: Komlóst a XVII. Ha valamelyik cikkből kerültél ide, arra kérünk, lépj vissza, és pontosítsd benne a hivatkozást , hogy ne erre az egyértelműsítő lapra, hanem közvetlenül a kívánt jelentésre mutasson! Tótkomlós - Hungary - Evangelical Church.jpg 1,600 × 2,800; 1.35 MB

Kiállítás Római Katolikus templom Tótkomlós Viszonylag későn, a XX.

Tekei evangélikus templom Ez egy egyértelműsítő lap , a hasonló megnevezések közötti választást segíti elő.

század elején önállósodtak a tótkomlósi katolikusok. század végi utolsó nagy pusztítást követően 1746-ban telepítették újjá a Felvidékről ideszökött jobbágyok. 80 evangélikus család érkezett Komlós-pusztára a jobb életben és a szabad vallásgyakorlatban reménykedve. R.k. templom, gótikus-neoromán, épült a 12. században, bővítették a 13. század végén, nyugati karzattal és bélletes kapuval, ennek fennmaradt romjához épült a rekonstrukció 1933-1935 között.

Az oltár előtt kapott áldás után mindenki kapott egy sziklára írt igét, ami jelképesen és valóságosan is erősítheti a házassági kötelékeket. Evangélikus templom; Szlovák tájház; Szlovák néprajzi gyűjtemény; Szlovák letelepedési emlékmű; Holokauszt-emlékmű – Fő tér, 2004.

Hoztak magukkal szlovák nyelvű lelkészt és kántor tanítót. Régebben a templomi hangulatban benne volt egy kicsit a félelemérzet is, hiszen a robosztus épület ezt sugározta.