F%C3%A9lek a vereked%C3%A9st%C5%91l
Jármódjait jó ütemesség és nagy lendület jellemzi, rendkívül tanulékony és könnyen idomul az új feladatokhoz. Anyai vonalon Aldato-33 ménen keresztül találhatjuk még a holsteini Aldatot, aki Toborzó I-hez hasonlóan hatalmas hatással volt a hazai sportlótenyésztésre. A Dunántúl délnyugati vidékén a települ ésszerkezeti és földrajzi viszonyok következtében intenzívebb, belterjes mezőgazdaság alakult ki. A mezőhegyesi sportló tenyésztésének elindítása után 18 évvel az 1980-as moszkvai olimpián a magyar csapat IV.

Ez a kategória az alábbi 56 alkategóriával rendelkezik (összesen 56 alkategóriája van). Anyai vonalon Aldato-33 ménen keresztül találhatjuk még a holsteini Aldatot, aki Toborzó I-hez hasonlóan hatalmas hatással volt a hazai sportlótenyésztésre. Kedves látogató! A fajta lóállománya nem köthető egyetlen helyszínhez vagy méneshez sem, a tenyésztés nagyrészt magántulajdonban lévő az ország legkülönbözőbb részein élő egyedeken alapul. Alkategóriák. Carina igen nagy méretű, elasztikus és nagy mozgású, tetszetős megjelenésű kanca. gidrán 17 éves, mén, 168 cm Ár nélkül. 1994-ben a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete kérte és kapta meg a magyar félvér és mezőhegyesi sportló:együttes néven magyar sportló fajtafenntartói jogát. Itt nevelkedik az ország egyik legeredményesebbb sportló ménese, mely több mint 100 lovat számlál. A mezőhegyesi sportló 1984-ben állami fajtaelismerést nyert.


A csapat mindhárom lova és a tartalék ló is mezőhegyesi tenyésztésű volt, ezzel is igazolva a helyes tenyésztési irányt. A magyar sportló fajta a hagyományos magyar fajtáknak a nyugat-európai sportló fajtákkal folytatott fajta átalakító keresztezésének eredménye. Akhal-Teke. De a fajta kialakításában fontos szerepet játszott a rádiházi ménes is.

This video is unavailable. Cégünk tagja a Magyar Lovas Turisztikai Szövetségnek, mely legutóbbi értékelésén 5 patkós minősítést szerzett, ami országos szinten is kiemelkedő. További ugrólovak versenyeredményekkel Összes ló startszámmal. A Wikimédia Commons tartalmaz Magyar sportolók témájú médiaállományokat. Oldalunkon keresztül betekintést nyerhet aprócska, ámde annál lelkesebb csapatból és csodásabb lovakból álló, a Kiskunság szívében található tenyészetünk napjaiba. Az addig alapvetően kisparaszti gazdaságokra alapozott mezőgazdasági termelés nagyüzemivé vált, ami igen nagy-mértékű létszámcsökkentést ered-ményezett. Igyekszünk folyamatosan fejleszteni az oldalunkat, így legújabb bővítéseink az egyes tenyészkancák nevei alatt található rövid bemutató írások, amelyek által jobban megismerhetik az adott lovat. Véleményünk ezzel kapcsolatban: 1. EREDETE. 3. A csapat mindhárom lova és a tartalék ló is mezőhegyesi tenyésztésű volt, ezzel is igazolva a helyes tenyésztési irányt. Tenyésztési programja a holsteini, hannoveri, és a KWPN fajták mintájára a teljesítményt állítja a szelekció középpontjába. Info/Kapcsolat. Toborzó I import holsteini mén volt, a '80-as évek magyar sportló tenyésztésének legsikeresebb egyede. A magyar sportló (MSL) a magyar félvér fajták (kisbéri félvér, gidrán, Furioso North Star és nóniusz) és a mezőhegyesi sportló bázisán létrejött ("sport célú magyar félvér") félvér ló. sportló tenyészet. Sportlovak. A magyar sportló alapját elsősorban a mezőhegyesi illetve az abból továbbtenyésztett lóállomány adja. Ivadékai főként a díjugrató sportban tűntek ki egyöntetű eredményességükkel. Ivadékai főként a díjugrató sportban tűntek ki egyöntetű eredményességükkel. Eladó magyar sportló lovak és magyar sportló fedezőmének a Lovasok.hu oldalon, Magyarország legnagyobb online lovas piacterén. A magyar sportló, más néven mezőhegyesi sportló, a legfiatalabb fajta hazánkban, melynek felügyelő szerve a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete 1990 óta működik. Mezőhegyes történelmi szerepét, fejlődését olyan lovasméltóságok írták, mint a ménesalapító Csekonics József vérteskapitány, majd érdemeiért dandártábornok, aki "A jelesb termetű és tartósabb erejű ménekre" alapozott. magyar sportló 12 éves, kanca, 162 cm Ár nélkül. A magyar sportló (MSL) nemes, tetszetős küllemű, szilárd szervezetű hátas- és/vagy fogatló.