Heves megyei v%C3%A1laszt%C3%A1si eredm%C3%A9nyek 2019

E heti játékunknak egy ősi mesterség, a fazekasság áll a középpontjában. Később laktanyává alakították át, majd 1917-től városi szeszfőzdeként működött itt, ahol a híres kecskeméti barackpálinka is készült. Az impozáns belső terekkel rendelkező, az átlagnál jóval tágasabb - mintegy 800 négyzetméteres - kiállítótérben méltó helyet kapott a … Népi Iparművészeti Gyűjtemény. A népi hímzés új formában, új felhasználásokban jelenik meg mai életünkben. XVI. Mélyüljön el az otthoni alkotás örömében!

A város jellegzetes épületét 1983-ban helyezte védelem alá az Országos Műemléki Felügyelőség. Mezőgazdasági Múzeum díjazott (Budapest) 2012. Népi Iparművészeti Gyűjteményről. Foglalkozások helyszíne: Népi Iparművészeti Gyűjtemény 6000 Kecskemét, Serfőző u. 19. Népi Iparművészeti Gyűjteményről. Tomory Lajos Múzeum. 03.

Népi Iparművészeti Múzeum / Kecskemét . I. Kaleidoszkóp. Adás dátuma: 2012, Június 4.

Kerámiák nyomában - műtárgynyomozó sorozat. Itt megtalálhatod a(z) Népi Iparművészeti Múzeum Serfőző U. Zánka előtt is volt élet... 2020.06.12.

A műsor felépítése: I. Kaleidoszkóp / kiállítási hírek.

Népi Iparművészeti Múzeum, Kecskemét. Népi Iparművészeti Gyűjtemény Kecskemét bemutatása: Ezt a tágas, boltíves épületet 1793-ban.., Tekintse meg látnivaló ajánlónkat Kecskemét településenMűemlék, Az impozáns belső terekkel rendelkező, az átlagnál jóval tágasabb - mintegy 800 négyzetméteres - kiállítótérben méltó helyet kapott a népi … Virtuális Nyitott Műhely. Végleg kilépve a paraszti közösség határai közül, társadalmunk valamennyi rétegének szükségletévé, otthonának, környezetének díszévé vált. Hatvany Lajos Múzeum. 2020.06.12.

Bemutatjuk / Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Kecskemét . Így lett a régi ruhadarabok díszéből városi, falusi otthonok díszes függönye, falvédője, terítője, díszpárnája. Részvételi díj: 350-1000 Ft/fő (a választott technikától függően) Jelentkezés, érdeklődés: 76/327-203 vagy muzeum.nepiipar@gmail.com Hirdetés. Ezer kilométeres árkot ásott, hogy elhajózhasson szerelméhez... 2020.06.12. Bezár a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjtemény . NÉPI IPARMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY - AZ ÉPÜLET Az épületet sörfőzdének építtette a városi magisztrátus 1793-ban.

A műsor vendége: Kriskóné Dávid Mária etnográfus, igazgató . Rádió: Tárlatról tárlatra . Népi Iparművészeti Gyűjtemény (Kecskemét) 2013. A jellegzetes kecskeméti épületben 1984 decemberében nyílt meg a népi iparművészet remekeit bemutató állandó kiállítás. Kecskemét . Déri Múzeum.

Országos Népművészeti Kiállítás- Dél-Dunántúli Regionális Pályázat 2015.

Tárlatról tárlatra / KONTAKT Rádió (87,6 MHz) 2012. június 4. Egyszer felveszed és többet le nem veszed... 2020.06.12. Ismertető . Rendhagyó napra várták a látogatókat a Népi Iparművészeti Gyűjteményben.

19, Kecskemét, Bács-Kiskun, 6000 , nyitvatartását és elérhetőségi adatait. Budapest Néprajzi Múzeum 2015.09.20. II. A Népi Iparművészeti Gyűjtemény 1984-ben nyílt meg Kecskeméten, a régi sörházban.

Nem csak a látványos hímzéseket nézhették meg az érdeklődők, hanem a díszítőművész szakkör tagjainak segítségével alapöltéseket is megtanulhattak a Hímzésmustra résztvevői. Az intézmény 2006-tól a Népi Iparművészeti Gyűjtemény nevet viseli. A Népi Iparművészeti Tanács által zsűrizett, saját tervezésű, egyedi termékeikkel számos kiállításon, bemutatón vettek részt itthon és külföldön egyaránt.

A Magyar Népi Iparművészeti Múzeum válogatott tárgyai, hetente bővülő tartalommal. Kecskeméti múzeum - Népi Iparművészeti Gyűjtemény: 6000 Kecskemét, Serfőző u.

Szentendre Pünkösdi Örökség Fesztivál 2015.

A Magyarországon is egyedülálló tárlat a népi iparművészet mind az öt fő szakágát: a faragást, a fazekasságot, a hímzést, a szövést, és a népi kismesterségeket méltó módon mutatja be 600 m2-en az állandó és időszaki kiállításokon.

Gödöllő-Világörökségi fesztivál 2016.

Hímzésmustra a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. 19. - Készítsd magad füzetek a Nyitott Műhely alkotóival.

Népi Iparművészeti Múzeum, Kecskemét . Kőszeg Kulturális Örökség Napja 2015.05. A jellegzetes kecskeméti épületben 1984 decemberében nyílt meg a népi iparművészet remekeit bemutató állandó kiállítás.