Katolikus gy%C3%A1szmise %C3%A9nekek

Krumplis pogácsa. Hajtogatott sajtos pogácsa. Könnyű, pihe-puha mégis ropogós krumplis pogácsa recept. Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg krumpli 2,5 dl tej 3 dkg élesztő 1 dl olaj 10 dkg vaj 1 tojás (a kenéshez) 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A krumplit felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük és […] Krumplis-sajtos pogácsa Pogácsából nem lehet elég fajtát kipróbálni...legalábbis szerintem. Egy, kb. Lekenjük a tetejüket felvert tojással, majd bevagdossuk. Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Pogácsák > Füstölt sajtos-krumplis pogácsa Füstölt sajtos-krumplis pogácsa recept Beküldve: 2015.05.11. Finom vendégváró, vagy kirándulásra, uzsonnára is tökéletes nasi. Ezúttal ismét egy krumplis változat került elő, de most hajtogatva. Pedig a jó pogácsa minden sós nassolnivaló királya, az állófogadásokon úriemberek képesek verekedni érte, zsúrokon gyerekek őrülnek meg tőle, és a locsolók is nagyon hálásak lesznek, ha ilyet kapnak a pálinka mellé. 180 fokra előmelegített sütőben 20 … A krumplis pogácsa önmagában is isteni, de ha reszelt sajt kerül a tetejére, akkor tényleg fantasztikusan finom! A liszteket a sóval összekeverjük, hozzáadom a megkelt élesztőt, majd az étolajjal, tojással és … Hozzávalók: 50 dkg liszt; 25 dkg sajt; 25 dkg vaj; 2 db tojássárgája; 4 dl tej; 1 teáskanál cukor; 3 dkg éleszt ő; 2 teáskanál só; 2 dl tejföl; Tetejére. Másnap is. Hajtogatott krumplis pogácsa Az élesztőt langyos, 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk. Ezután enyhén kiolajozott deszkán átgyúrjuk és 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. A krumplis verzió talán a legjobb mind közül, mert minél több burgonya kerül a pogácsa tésztájába, annál több ideig marad nedves és friss. 1 db tojás; Előkészítési idő: 45 perc; Elkészítési idő: 20 perc; Elkészítés: Az élesztőt morzsold langyos, cukros tejbe, és várj körülbelül 10 percig, amíg felfut. 35 dkg krumplit kell megpucolni, kockákra vágni és megfőzni. Hajtogatott krumplis pogácsa recept (élesztő nélkül) Legelőször főzd meg a krumplit.A recepthez pontosan 20 dkg főtt és áttört krumplira van szükség, ehhez kb. 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.