Kecskem%C3%A9t nagytemplom fel%C3%BAj%C3%ADt%C3%A1s

Kecskemét emblematikus épületének felújítását a templom tornyán kezdik, majd onnan haladnak lefelé. Megkezdődhet a kecskeméti Nagytemplom részleges felújítása. A freskókat Roskovics Ignác, a falfelület díszítését pedig Lohr Ferenc készítette. kecskeméti Nagytemplom. A felújítás során nemcsak a parkolók és a járdák újulnak meg, hanem az igényeknek megfelelően több lesz a növény is a területen. A felújítás előkészítő munkálatai már megkezdődtek, az épület elé korábban épített, de még nem egészen a torony csúcsáig érő állványzatot a biztonság érdekében meg kell erősíteni. A felmérés megtörtént, az ajánlatok bekérése folyamatban van. Az 1819-es tűzvész eredeti tornyát és tetejét elpusztította, harangját is megolvasztotta, a mostani templomban tehát ezek újabbak, a jelenlegi tornyot jóval a vész után, 1863-ban építették fel. A tér emblematikus épülete az Öregtemplom vagy Nagytemplom valamint Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte Városháza, épült 1893-97 között, előtte Telcs Ede szobrászművész Kossuth szobrát (1906) láthatjuk. Ez volt az első olyan zsinagóga az országban, amelyet lebontás helyett külső architektúrájának megtartásával belül átépítették és ezzel az épület új funkciót kapott. (Nagytemplom) Kecskemét, Kossuth tér 2. 1774 és 1806 között épült templom az Alföld legnagyobb copf-stílusban épült székesegyháza. Továbbra sem tudni, hogy milyen munkálatok folynak a Nagytemplom felújítása kapcsán.

A felújítás várható költségeire és annak időtartamára nem készült még szakértői megállapítás. 2019.06.26. Nyolcszázmillió forinttal támogatja a kormány a kecskeméti nagytemplom felújítását. A Cifrapalota – a felújítás előtt. Elmondtam neki, hogy lassacskán elkezdjük a Nagytemplom – komolyabb anyagi lehetőség híján – szakaszos felújítását. Nemes a század elejének legnevesebb magyar műgyűjtője volt. ... ezért már csak a Nagytemplom nem illene bele a főtér megújult és egységes arculatába, ... akik ismerték és szerették, hogy ÁGI LÍDIA kecskemét-úrréti lakos, 86 éves éves korában, 2020. május 27-én elhunyt. – Barátságos beszélgetésben volt részem, a polgármester asszony megígérte, viszonozni fogja a látogatásomat. A támogatást két ütemben adja a kormány a felújítási munkálatokhoz. Nagytemplom felújítás Kecskemét. 2019.04.15. A Cifrapalota 1983 óta ad helyet a Kecskeméti Képtárnak.

A templom főhajója három boltszakaszos. ÉNy-i homlokzatán középrizalit, magas oszlopszéken álló, füzérdíszes fejezetű, timpanont hordó oszloppárokkal. Dr. Jeney Gábor plébános: 487-501: 2. 18:14.

Szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom, ÉNy-i homlokzati, tűzkiáltó erkélyes toronnyal, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentélyhez kapcsolódó kétszintes mellékterekkel. Nagytemplom (Kecskemét, Magyarország). Vissza a címlapra. Ez a zsinagóga a hazai romantika egyik legszebb példája.