Paksi atomer%C5%91m%C5%B1 biztons%C3%A1gos

Akár 267 700 forint büntetésről szóló csekket is kaphat az a sofőr, aki feledékeny, és nem veszi meg időben a megyei matricáját. Az úthasználati jogosultság ellenőrzése rendszám alapján éjjel nappal automatikus működtetésű kamerákkal történik.

Hatálya a megye közigazgatási határán túl a megyét követő első csomópontig érvényes. 2018-ban kedvezően változtak az autópályahasználat feltételei: a tévedésből díjköteles útszakaszra felhajtókat nem azonnal bünteti a rendszer, 1 óra áll a rendelkezésükre, hogy megvásárolják a jogosultságot jelentő matricát. Az utángyártandó – a szélvédőről eltávolított – matricát a kérelem benyújtásakor be kell mutatni. Ezért a pénzért-egy fecnire felírta (amit a Nyugtához csatoltam magamnak), mikre kérte a + pénzt: eredetiség vizsgálat, átírás, törzskönyv, rendszám, matrica, zöldkártya. E-matrica: úthasználati ... amelyet az érvényesség utolsó napjától számított egy évig kell megőrizni.

Eddig az időpontig ajánlott tehát beszerezni az újat. Ritmus.

– Fontos, hogy az úthasználati jogosultság ellenőrzése forgalmi rendszám alapján történik, mindig alaposan ellenőrizzük, hogy jól neveztük-e meg a rendszámunkat.
Ritmus.hu • 2018. március 10. szombat 09:00. Az e-matrica megvásárlása nem jelenthet visszamenőleges úthasználati jogosultságot, ennek megfelelően az utólag (akár csak percekkel később történő vásárlás) megváltott matrica jogosulatlan úthasználatnak minősül és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után. (3) A megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása akkor engedélyezhető, ha az azon feltüntetett rendszám vagy vonalkód alapján a matrica még azonosítható.

Egy járműre több megyei e-matrica is váltható. A tavaly megvett megyei matrica január 31-ig, vagyis vasárnap éjfélig érvényes. Négy járműkategóriát vezettek be a járművek megengedett legnagyobb össztömege alapján.
E-matrica: kedvező változások a fogyasztók számára.