Szent l%C3%A1szl%C3%B3 napok 2019 szeksz%C3%A1rd
Visszatérő a Szent László Napok színpadán a Csík zenekar, és ezúttal sem érkeznek vendégek nélkül: a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag együttesekből jól ismert Lovasi Andrást és az LGT legendás gitárosát, Karácsony Jánost is elhozzák Nagyváradra. Szekszárd védőszentjének szobrát 2001-ben avatták fel a Béla téren. SZENT LÁSZLÓ SPORTNAP. A szobor a Bécsi Képes Krónika egyik iniciáléja alapján készült, és azt a jelenetet ábrázolja, amikor a király megment egy magyar leányt az őt elraboló kun vitéztől. A Magyar Honvédség 25. 2019. szeptember 12.

között zajló nagyváradi Szent László Napok nulladik napján, vagyis június 17-én, vasárnap immár ötödik alkalommal tekerünk Szent Lászlótól Szent Lászlóig, vagyis Szent László nagyváradi sírjától Szent László biharkeresztesi szobráig.Bátran ajánljuk a … Szekszárd védőszentje Szent László király. Megtekintés a térképen. Szekszárd településen a következő utcában "Szent László utca" megjelenő vállalatok. (csütörtök) 15:00 – 2019. szeptember 15. A magyar ízek kóstolója elnevezésű össznépi örömfőzés már hagyomány a Szent László Napokon. (vasárnap) 20:30 7100 Szekszárd, Béla király tér 7100 Szekszárd, Szent István tér program, kultúra, hagyomány Szeptember harmadik hétvégéjén, négy napon át minőségi kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző KEDVES LÁTOGATÓ! Feliratkozás értesítésre . A rendezvény népszerűségét a középkori hangulatot idéző programok kavalkádja adja: vásári komédiák, szabadtéri színházi előadások, mutatványosok, középkori ételek, gasztronómiai különlegességek, kézműves, művészeti, gyermek és boros programok.

Kőbányai Szent László Napok 2019.

2019. szeptember 14. 2002. június 8-án Szent László nevű Kárpát-medencei települések kétnapos találkozót tartottak a közép-zalai Zalaszentlászlón, tíz község – köztük erdélyiek és horvátországiak részvételével. A Szekszárdi Szent László Napok csatlakozó rendezvényei Június 27: a nyitott kápolna látogatható 10:00-18:00 óráig. Klapka György Lövészdandár és a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület 2019. június 21-22. között immár 13-ik alkalommal rendezi meg a „Szent László Menet” nevű teljesítménytúrát, terepfutást és családi túrát.
Azonban 2013. június 28-án a városban lesz egy megemlékezés Szent László és a város neves egyházi személyiségeinek emlékére. századi Magyar Várak Kiállítás Szekszárd középkori hangulatot idéző fesztiválja, a Szent László Napok idén ELMARAD . 22.30 … Szekszárd város védőszentje előtt tisztelegve Szent László Napot rendeznek 2019. június 29-én a Béla király téren, ahol idén is lehetősége lesz baráti társaságoknak, kollégáknak egy jóízű pörköltet főzni, miközben kiváló koncerteket hallgathatnak, csodaszép belvárosi környezetben. Iskolánk jelentős fejlesztések eredményeként 2007. augusztus 01-től a Szent László Egységes Középiskola, majd 2008. július 1-től 2015 július 30.-ig a Szent László Szakképző Iskola (TISZK) Székhely Intézményeként működött.