Turista magazin bakony

Kiránduló, túrázgató, geoládász bejegyzései Turista_Magazin témában. Tökéletes pihenőhely. Leteszteltük a Turista Magazin szeptemberi számát./Megjegyzem, ez itt most burkoltan sem a reklám helye, kizárólag saját tapasztalatok alapján és saját indíttatásból írom meg benyomásunkat./S ezzel egy új időtöltés ütötte fel fejét családunkban: az "elméleti túrázás".… A kijárási korlátozás alatt ismertem meg a Bakony szélének egy nagyon érdekes, eldugott részét. Szombaton meggyőződhettünk róla, hogy a Magas-Bakony 50 teljesítménytúra útvonala a Bakony … A Bakony hegység központi és egyben legvadregényesebb része az Öreg-Bakony – vagy más néven Magas-Bakony –, amelyet egy magára valamit is adó természetjáró nem hagyhat ki. A Bakony vidéke és a benne kanyargó Rómer Flóris-emlékút ezeket nemcsak mind tudja, de végigjárásával - a hegység első tudományos kutatójához hasonlóan - mi is felfedezőivé válhatunk e változatos és izgalmas ... Válasszunk együtt kedvencet a 2018-ban megjelent Turista Magazin-lapszámok Messzelátó rovatából!

Turista Magazin 2019. novemberi szám. Összehasonlítás.

Nem véletlen, hogy a Magas-Bakony egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület jelenleg itt tartózkodik: Bakonybél. A Gaja-völgy szurdoka hazánk egyik legszebb kirándulóhelye.

Forrás: Turista Magazin archív. Előbbi a 19. század legvégén épült, látványos vasútvonal, valamint a könnyű megközelíthetőség miatt igazi klasszisa a bakonyi túráknak, ahol a nyári jó időben kirándulók sokasága kanyarog a patak mentén hangyasorban. A tükörsima tóból kiálló facsonkok időtlenül meredeznek, egyikből-másikból új … A távolban balra a Kis-Papod, jobbra a Déli-Bakony halvány csúcsai Forrás: Turista Magazin archív/Gulyás Attila. Őserdő a Bakony szívében - Burok-völgy. Iratkozz fel hírlevelünkre!

A kanyargó Gaja-patak mellett vezető sétaúton kedvére barangolhat minden lelkes turista. A szabályokat messzemenőkig betartva kétszer is jártunk ott … ... Top5 turista magazin cikk. Adataid megadásával hozzájárulsz ahhoz, hogy a Turista Magazin híreket, ajánlatokat küldjön, valamint elfogadod az … Zirc hazánk legmagasabban fekvő városa, mégsem övezik meredek hegyek. Emberek, turisták sehol, körös-körül csend és nyugalom. Forrás: Turista Magazin archív/Gulyás Attila Megszállhatunk az állomáson. Szeretnél exkluzív híreket kapni a Turista Magazinról, hírekről, programokról, szolgáltatásokról és még sok minden másról? Forrás: Turista Magazin archív. Lassan eljött az ideje, hogy elinduljak visszafelé. Katt rá a felnagyításhoz.

A tükörsima tóból kiálló facsonkok időtlenül meredeznek, egyikből-másikból új élet sarjad, üde zöld növény tenyészik rajtuk. Van egy kiváló túratippünk e varázslatos vidék bebarangolásához, amely kötöttségek nélkül tárja elénk hazánk e természeti kincsekben oly gazdag és páratlan területét.

Egyszerre vadregényes, könnyen bejárható, és olyan magával ragadó a táj, hogy szinte észre sem veszed, hogy legyalogoltál néhány kilométert a Cuha patak szurdokában. Aki egy kis mászástól sem riad vissza, az a szurdokot felülről is megcsodálhatja a 2016-ban átadott Károlyi-kilátóból. Ezzel a háttérrel alakult ki a Bakony egyik legimpozánsabb és legnépszerűbb szurdoka, a szoros értelembe vett Cuha-szurdok és az Alsó-Cuha-szurdok. Turista Magazin 2019.06.29. Emberek, turisták sehol, körös-körül csend és nyugalom. Még körülbelül 200 méter, és szinte a semmiből előbukkant a Hubertlaki-tó.