Vayadam hu kezd%C5%91lap

Közzétették hétfőn Ferenc pápa romániai látogatásának részletesebb programját, amely szerint a szentatya összesen három szentmisét celebrál, mégpedig Bukarestben, Csíksomlyón és Balázsfalván. Mozgalmas volt Ferenc pápa húsvét hétfői programja: az ünnepi imáját követően a Szent Péter téren tartott beszédet, majd Péter apostol sírjánál imádkozott. Ferenc pápa kétnapos thaiföldi látogatásának utolsó programja volt péntek kora este a bangkoki Nagyboldogasszony székesegyházban tartott szentmise a thai katolikus fiatalok részvételével. Ferenc pápa a vasárnap déli Mennyek királynője imádságot (Regina coeli) és az ezt kísérő beszédet továbbra is a pápai könyvtárszobában, internetes közvetítésben mondta el. Március 10 óta először ismét várja a … Ferenc pápa december 24-én este fél tíztől mutat be szentmisét a Szent Péter bazilikában.

Először a délkelet afrikai Mozambikot keresi fel. December 25-én délben a Szent Péter bazilika lodzsájáról mondja el karácsonyi üzenetét, amely után Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra. Ferenc pápa a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség élére 2019. december 24-én nevezte ki. A márciusban megválasztott pápa első római karácsonyi üzenetében törődést és békét sürgetett a világban. 2020. május 24., 20:40 Hetek óta először nem volt üres a Szent Péter tér a pápa vasárnapi beszéde alatt.

Ezért inkább a Szent Márta-ház közelében marad, a többi programja a tervezettek szerint alakul. A pápa ezután magánlátogatást tesz Naruhito császárnál a Császári Palotában. Őszentsége, Ferenc pápa, elfogadva Románia elnökének, az állami hatóságoknak és a romániai katolikus egyháznak a meghívását, apostoli látogatást tesz az országban május 31-től június 2-ig azzal a céllal, hogy meglátogassa Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva városait, valamint a csíksomlyói Szűz Mária-kegyhelyet.

Mozgalmas volt Ferenc pápa húsvét hétfői programja: az ünnepi imáját követően a Szent Péter téren tartott beszédet, majd Péter apostol sírjánál imádkozott. Lemondta a lateráni bazilikába tervezett találkozóját a pápa, mert kissé gyengélkedik.

A Vatikán bejelentése szerint a 83 éves Ferenc pápa összes idei, Vatikánon kívüli programja elmarad.

Ferenc pápa elődeihez hasonlóan személyesen vezeti a karácsonyi ünnepek vatikáni szertartásait. A romániai Q Magazine román elnöki forrásokra hívatkozva arról ír, hogy Ferenc pápa idén május 31-én Bukarestbe érkezik. Ferenc pápa a Julius Caesar-teremben mondja el beszédét, miután Marcello De Vito, a közgyűlés elnöke és a polgármester köszöntik őt. A pápa végül a helyi roma közösség tagjaival találkozik, majd Nagyszebenbe utazik, ahol ünnepélyes búcsúztatását tartják.