%C3%96nkorm%C3%A1nyzati lak%C3%A1s k%C3%A9relem indokl%C3%A1sa

Das Börzsöny [ˈbørʒøɲ] (deutsch Pilsengebirge, slowakisch Brežany) ist ein Teil des Nördlichen Ungarischen Mittelgebirges im Karpatenvorland.Es ist vulkanischen Ursprungs.

A 250 méter relatív magasságú hegyen Miklós Zsuzsa 1986-ban szondázó ásatást végzett. Perőcsény Tájház piros sáv, Jancsi-hegy, Holló-kő, Várnyeregnél piros kereszten vissza Perőcsénybe. Királyrét.

12. Pechemre Jancsi-hegy felé bedurrant a bal combom. A kalderán belül a vízfolyások a Csarna-patakban egyesülnek, kívül a paláston sugarasan …

Talán elsőre fel sem tűnik számunkra, de vannak itt olyan kőrakások, melyek nem véletlenül emlékeztetnek sáncokra. A Központi-Börzsöny … Carex stenophylla Wahlbg. An einem ehemaligen Kraterrand befinden sich die höchsten Gipfel des Börzsöny, darunter auch der Csóványos ([ˈʧoːvaːɲoʃ]), der mit 938 m die höchste Erhebung des Mittelgebirges bildet.

2007-03-13-11-28_Jancsi-hegy-piros-osvenyen_(Borzsony).jpg Egykori formája a pliocén végére jelentősen lekopott, köszönhetően az egykor a területen uralkodó szubtrópusi éghajlatnak. A csésze születésekor. Földrajzi helyzet. Börzsöny bejegyzései jancsi_hegy témában. ... Fekete-völgy Panzió (300 m), Hamuház (372 m), Bányapuszta, Salgóvár (715 m), Holló-kő (685 m), Jancsi-hegy ... Börzsöny… Igen a Börzsöny tulajdonképpen fiatal hegység, életkora alig tizede a Mecsek, ... E kaldera peremét a Jancsi hegy, a Hollókő (természetesen nem azonos a közel 100 km-re lévő Hollókő településsel), Kövirózsás, Várbükk, Nagyhideg-hegy, Csóványos, Magosfa, Miklós tető hegycsúcsok jelölik ki.

Börzsöny-hegység szálláshelyek, ingyenes foglalás, apróbetűs rész nélkül. Északról és nyugatról az Ipoly, délről pedig a Duna öleli körül. Az innét, a Fekete-völgy panzióhoz visszavezető szakasz már nem olyan látványos, elég gyorsan lehet rajta haladni. Túrafotók, túrák, outdoor sportok, és túratársak.

A Jancsi-hegy sziklás terepén újfent különös nyomokra bukkanhatunk. Királyrét Cseresznyefa-parkoló Vasfazék-völgy Nagy-Hideg-hegy Csóványos Magosfa Esztergályos Fekete-völgy Világos-pallag Jancsi-hegy Vár-nyereg Salgóvár Magyar-hegy Magyar-völgy Bányapuszta Aklok-rétje Hanák-rét Nagy-Hideg-hegy Magas-Taxi-rét . ... a Jancsi-hegy és a Pléska-bérc rézkori és bronzkori települései. Keress túrát vagy túratársat a Túratárs.com-on.

Útvonal. Egykoron földvár állt itt, melynek építési ideje eddig nem tisztázott. (A Hollókő sziklacsúcsáról a kaldera tökéletesen beazonosítható).

Kilátás a Naszályra.

Web Picture Creator version 1.8. 1893.

A Jancsi-hegynél a keskeny hegygerinc nagyjából romboid alakú, többé-kevésbé egyenes, északnyugat felé enyhén lejtő fennsíkká szélesedik. V Nagybörzsöny parkujeme v uličke, ktorá ide k stanici lesnej železničky.

Talán elsőre fel sem tűnik számunkra, de vannak itt olyan kőrakások, melyek nem véletlenül emlékeztetnek sáncokra. A Börzsöny nyugati gerincének egyik kiemelkedő pontja a 586 m magasságú Jancsi-hegy.

Királyrét, Kastélyhotel Turistaszálló 6:00-9:30 óra 1200 41,6 km 2216 m 12 óra 109,5 B63/14 A Jancsi-hegy sziklás terepén újfent különös nyomokra bukkanhatunk.

Több ezer túratárs és több tucat Túra vár rád, közösségi oldalunkon.

Az egykori vulkán pereméről lélegzetelállító kilátás nyílik a hegység déli szirtjeire és a Dunakanyarra.

Egykoron földvár állt itt, melynek építési ideje eddig nem tisztázott. Feltűnik a Duna túloldala is, a Visegrádi-hegység szintén vulkanikus bércei, ha pedig kevéssé párás a levegő, a Mátra gerincét is felfedezhetjük északkeleti irányban. Jancsi-hegy (GCJAHE) Nyomtatni szeretném. A Jancsi-hegyet elhagyva szép kényelmesen ereszkedtünk lefelé. A Világos-pallag rétjénél a tölgyesben jobbra vettük az irányt, és a Strázsa-hegyi tanösvény útvonalán mentünk tovább.

A Börzsöny alapját egy a miocén korban működő ősvulkán alkotja.

A Magosfa - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Magyar-hegy - Jancsi-hegy közrefogta mélyedést, a kalderát csak a Csarna-patak töri át, melynek fölső szakasza éppen alattunk indul. V Nagybörzsöny parkujeme v uličke, ktorá ide k stanici lesnej železničky. Az idei Börzsöny Vulkántúrára már lehetőséged van online nevezni, ami egyelőre nem kötelező, de nagyban megkönnyíti a munkánkat és gyorsítja a rajtoltatást és az érkeztetést is. : A vámosmikolai Hegyes-hegyen sziklarepedésben, valamint a Jancsi-hegy gerincén túristaúton néhány példány. Kopasz-hegy (2015) Az 539 méter magas Kopasz-hegy vitán felül a Börzsöny egyik legszebb hegycsúcsa. A Jancsi-hegy sziklás terepén újfent különös nyomokra bukkanhatunk.