Elad%C3%B3 lak%C3%A1s nagytarcsa

Központja Kőszeg.

Magyarország legmagasabb hegycsúcsai között ezzel a 44."

Írottkő Natúrparkért Egyesület. Üdvözöljük Keresztkúti erdei pihenőhely. 9730 Kőszeg, Fő tér 2. 2009-ben „Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja” címet érte el a Kőszegi-hegység településein működő Írottkő Natúrparkért Egyesület.

9,022 were here. Hotel *** Írottkő - Tó-Part Vendégház - Keresztkúti Erdei Pihenőhely. Tel: + 36 94 360 373, +36 94 562 450 Email: info@irottko.hu Web: www.irottko.hu – www.topart.irottko.hu - www.keresztkut.hu A Kőszegi Várszínház programjai 2020. június 05., péntek további hírek -> Interaktív turistatérkép ... * INGYENES TERMÉSZETJÁRÓ APPLIKÁCIÓ:NYUGAT MAGYARORSZÁG LEGGAZDAGABB KÍNÁLATA AZ ÍROTTKŐ NATÚRPARKBAN VAN! A Kőszegi-hegység, egyben a Dunántúl legmagasabb pontja a 883 m magas Írott-kő. Watch Queue Queue Queue

Régi neve, a Fenyő-hegy, a környék jellemző jegenyefenyveseire utal.

+ 36 94 563-120 / 121. koszeg @ tourinform.hu ine @ t-online.hu.

A magyar–osztrák határon emelkedő 882 méteres Írott-kő a Dunántúl legmagasabb pontja.

A hegytetőn 1913-ban épült kilátó egyszerre két ország területén fekszik, … Németül is így hívják: Geschriebenstein, azaz „Megírt kő”.

Az Írottkő Natúrpark főbb turisztikai célpontjai: Az Írottkő Natúrpark szemet gyönyörködtető tája: a Kőszegi-hegység vonulata és magaslatai, tisztavizű forrásai; a Kőszeghegyalja megművelt dombjain, a Gyöngyös-völgy és a csepregi Répce-sík lankáin fekvő szőlőhegyek és gyümölcsösök, a … Pozíció Magyarország térképén. Németül is így hívják: Geschriebenstein, azaz „Megírt kő”.

Az Írott-kő (németül Geschriebenstein) a Kőszegi-hegység és egyben Dunántúl legmagasabb, 882 méteres pontja. …

Az útvonal szintemelkedése 1253 m , szintideje 14 Óra , nehézsége Nehéz . 8,953 were here. A Kőszegi-hegység az Alpokalja egyik kistája. A Vasi Múzeumbaráti Egylet Természetjáró Szakosztály szervezésében. Kőszegi hegység - Írottkő "Az Írott-kő (németül Geschriebenstein) a Kőszegi-hegység és egyben Dunántúl legmagasabb, 882 méteres pontja. Bővebben Útvonal: Velem – Sötét-völgy – Írott-kő – Hosszú-völgy – Velem – Cák – Kőszeg. A Kőszegi-hegység az Alpokalja egyik kistája. 9730 Kőszeg, Fő tér 4. A Kőszegi-hegység egyik fő látványossága az Írottkő kilátó (883m), mely arról nevezetes, hogy az országhatár a kilátó közepén halad át, így annak fele Ausztriához, fele Magyarországhoz tartozik. A teljes hosszában 5-6 nap alatt végigjárható túraútvonal az Alpok térségében található Semmeringtől vagy Peter Rosegger osztrák író „erdei honától” indulva a kelet-stájerországi Joglland térségén keresztül vezet a Hochwechsel-re, majd a Bucklige Welt, a Borostyánkői- és Kőszegi-hegység területét érintve a Kőszeg mellett húzódó szőlőskertekig. Watch Queue Queue. Kőszegi-hegység: Írott-kő, Soproni-hegység Kalandozások az Alpokalján, avagy túrák a Kőszegi-hegységben és Soproni-hegységben Indulás helye: Velem, autóbusz forduló előtti parkoló, 2020. július 11-én szombaton, reggel 09:30-kor. Ír többet is, érdemes elolvasni. Kőszegi-hegység, a Dunántúl legmagasabb csúcsa, az Írottkő A Kőszegi-hegység, a Dunántúl legmagasabb csúcsa, az Írottkő hossza 28 Km .