Ideiglenes gondnok feladatai

18/A. Adott esetben, ha a gondokolt és gondnoka között érdekellentét van, eseti gondnokot; illetve szükség esetén helyettes gondnokot rendel. A kirendelés hatálya a gondnokság alá helyezési per jogerős befejezését követő gondnok kirendelésével szűnik meg, amennyiben a bíróság a kirendelés felülvizsgálata során nem szünteti meg azt. Az ideiglenes gondnok kirendelése előtt a városi gyámhivatal: - beszerzi a lakó vagy tartózkodási hely szerint illetékes, vagy a gyógykezelést ellátó pszichiátriai gondozó intézet, ill. ideiglenes gondnokot, aki még nem áll § 1. Az ideiglenes gondnok illetve zárgondnok tevékenysége a bíróság jogerős ítéletének meghozataláig tart.

135. Ideiglenes gondnokrendelés szabályai . Az új Ptk.-ban a jogképesség rendje kiforrott, minden ember jogképes, jogai és kötelezettségei lehetnek. Változatlanul lehetőség van több gondnok kirendelésére kivételes jelleggel. A cselekvőképesség intézménye viszont szerkezetében és szabályozásában is jelentősen módosult, s most súlyának megfelelő terjedelemmel szerepel a törvénykönyvben. A gondnok családtag. A gondnok feladatai A gondnok elsősorban a gondnokság alá helyezett személy vagyonának kezelője, törvényes képviselője, de ha indokolt, és vállalta, gondozását is ellátja. Az eljárás jogi alapja*: Ptk. - Annak a személynek is rendelhet ún.

§, Gyer. A többes gondnokrendelés új esetköre, ha a gondnokolt vagyona meghatározott részének kezelése igényel külön szakértelmet. Az ideiglenes gondnok jogköre a kirendelő határozatban megjelölt ügycsoportokra terjed ki.


§, Pp. A gyámhatósági határozattal kirendelt ideiglenes gondnoknak, milyen feladatai vannak, a gondnokoltja halála után? - Kiválasztja a gondnok személyét. A gyámhatóság kivételesen, azonnali intézkedést igénylő esetben ideiglenes gondnokot rendelhet annak a nagykorú személynek, akinek az ügyei viteléhez szükséges belátási képessége – pszichés állapota vagy szellemi fogyatkozása miatt – …
308-308/A-B. Ideiglenes gondnok. A cselekvőképesség ugyanis kihat a Ptk.