Polg%C3%A1rmesteri hivatal j%C3%A1szf%C3%A9nyszaru

Monostori Erőd - Duna bástya. ... Pevnosť Komárno - Komáromi erőd - Duration: 23:48.

Az Aranypatkó Fogadótól mindössze 30 perc autóútra található a Komáromi Monostori Erőd. Lehetőségek: Ajándéküzlet, Ifjúsági programok, Kulturális utak, Idegenvezetés, Rendezvényszervezés, Különterem, Konferenciatechnika, Parkoló A Monostori erődöt évente mintegy 100 ezer ember keresi fel, érdeklődésükre számot tarthat majd a Csillag erőd is – tette hozzá. A Monostori erőd Dunai bástyája előtt, ... Hagyományőrző programok az államalapítás ünnepén 2018. augusztus 22. A Monostori erőd - Közép-Európa legnagyobb újkori erődje.

Komáromi Nagy Retró Fesztivál a Monostori erődben 2018. július 30. 11-én kelt alapító okiratában megfogalmazott célok megvalósítására, a közhasznú társaság jogutódjaként jött létre. A Monostori erőd - Közép-Európa legnagyobb újkori erődje - 1850 és 1871 között épült. A komáromi erődrendszer az Öreg- és Új-Várból, a Vág- és Nádor Vonalból, a Vág túlpartján lévő, sáncaiban megmarad Vág-Hídfőből (Szlovákia), és a magyarországi sáncrendszerből állnak. A Monostori erőd - Közép-Európa legnagyobb újkori erődje - 1850 és 1871 között épült. +36 34 540 590 +36 30 517 2068 komarom@tourinform.hu www.iranykomarom.hu. V. Ajánlatainkból. Monostori Erőd - Duna part 1., Komárom, 2900 - Rated 4.5 based on 866 Reviews "Very historical place." Távozásuk alkalmával fegyverraktárukat is felszámolták, ezzel az Erőd katonai szerepe végleg megszűnt. Rendezvénynaptár. A Komáromi Nagy Retró… Hírek. Ezt követően 1871-77 között megépült az Igmándi erőd, ezzel a komáromi erődrendszer teljessé vált. ... Időutazásra invitálták a 90-es évek slágereit kedvelő közönséget a Monostori erődbe.

Thermál Hotel ** & Camping*** Cím: 2900 Komárom, Táncsics M. u. "Aki nem volt itt, nem tudja; aki itt volt, nem felejti." A dél-komáromi Monostori Erőd, Igmándi Erőd, és Csillag Erőd alkotta erődrendszer kiemelten jelentős nemzeti műemlékünk, mely szerepel az Unesco Világörökség Várományosi listáján. A társaságot a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság, mint Cégbíróság 2009. január 9-én vette nyilvántartásba. Monostori Erőd - Duna part 1., Komárom, 2900 - Rated 4.5 based on 849 Reviews "Very historical place." Komárom Monostori Erőd Zoltán Kiss. Harckocsi kiállítás Komáromban, a Monostori Erőd Szabadtéri Haditechnikai Parkjában: 2020.01.01. Ezt követően 1871-77 között megépült az Igmándi erőd, ezzel a komáromi erődrendszer teljessé vált. Az elnevezés mellett szól, hogy az átkelő közelében áll a komáromi erődrendszer részét képező Monostori erőd, Közép-Európa legnagyobb újkori erődje. Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc Hagyományőrző Közhasznú Egyesület kiállítással, fegyverbemutatóval és… Hírek. Kaland, történelem, kultúra, művészet és műemléki környezet, mindezt egyben nyújtja Látogatóinak a komáromi erődrendszer.

hivatalos kiadványa (Komáromi Nyomda, 2006) Számadó Emese : Új Szőnytől Komáromig (1896-1951) (Komárom … ... Komáromi Turisztikai Egyesület. A Monostori erőd Dunai bástyája előtt, a ... Hagyományőrző programok az államalapítás ünnepén 2018. augusztus 22. Gustáv Győry 713 views. Monostori erőd Komárom bemutatása: Közép-Európa legnagyobb újkori erődje.., Tekintse meg látnivaló ajánlónkat Komárom településenMűemlék, ... a Dunántúlt és a Dunát védő komáromi erődrendszer egyik utolsó tagjaként. Hétvégi programok a Monostori Erődben Szeptember 19-én és 20-án az Európai Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódóan díjmentesen tekinthető meg a Monostori Erőd. Komáromi Napok; IRÁNY KOMÁROM; Színház. A dél-komáromi Monostori Erőd, Igmándi Erőd, és Csillag Erőd alkotta erődrendszer kiemelten jelentős nemzeti műemlékünk, mely szerepel az Unesco Világörökség Várományosi listáján. Csillag Erőd.

Language: English Location: United States - 2020.12.31. 23:48. Az ő parancsára elkezdődött a Monostori-erőd építése Thaly Zsigmond irányítása alatt. Országos nagyrendezvények, céges családi napok vagy koncertek szervezői szívesen veszik igénybe a … hivatalos kiadványa (Komáromi Nyomda, 2006) Számadó Emese : Új Szőnytől Komáromig (1896-1951) (Komárom … - 2020.12.31. Szombaton a kihívásokra vágyó kicsiket és nagyokat tucatnyi izgalmas ügyességi feladattal várjuk, illetve a Városi Autómentes Nap programja is zajlik az Erődben. Kaland, történelem, kultúra, művészet és műemléki környezet, mindezt egyben nyújtja Látogatóinak a komáromi erődrendszer. 12. 2900 Komárom, Igmándi út 2.

A Komáromi Nagy Retró… Hírek. Korának legfejlettebb technikájával valósították meg, de mire befejezték, haditechnikailag elavult. Az UNESCO Világörökségi Várományosi Listáján szereplő, klasszicista stílusú hadtörténeti műemlék lenyűgöző látványt nyújt hatalmas, precízen faragott kövekből épített falaival, a védműveket borító 3-4 méter vastag földtakarójával és több kilométer hosszú földalatti folyosórendszerével (kazamata-hálózatával). Az uniós támogatással felújított Dunai Bástya Kikötői fogadóterének ünnepélyes átadásához kapcsolódó ingyenes, egész napos családi programsorozattal várja az érdeklődőket szeptember 21-én a komáromi Monostori Erőd.