Preobrazsenszka szerb ortodox templom szentendre

A Budai Szerb Ortodox Egyházmegye múzeumi intézményeként létesült 1964-ben. 10:00 Ünnepi istentisztelet – Preobrazsenszka templom. 3. János Pál pápa szobrát felavatták a templom előtti parkban. Még több Látnivaló Szentendrén. Preobrazsenszka szerb ortodox templom (Szentendre) A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a közzétett változat , ellenőrizve : 2020. április 5.

Ez a szerb ortodox templom 1746 körül épült, nem sokkal azután, hogy a szerb telepesek legnagyobb eredeti csoportja Szentendre-be érkezett. Tel: 06-26-310-554 Lelkészi hivatal: Bogdányi u. A Preobrazsenszka szerb ortodox templomhoz hasonlóan ennek sem ismert az építésze és a tervezője. 13:30 Műsort ad az Újvidékről, Novi Sad-ből érkező énekkar „Zvuci s kamena” énekkar. 12:30 Fellép a „Branko” Szerb Néptánccsoport,Niš, Szerbia. Országos Nyitóoldal / Szentendre / Látnivalók / Vallási épületek / Preobrazsenszka szerb ortodox templom Preobrazsenszka szerb ortodox templom Szentendre. A Pozsarevacska templom homlokzatfelújítása a Bükkös-patak mellett hamarosan elkészül, és befejeződtek a Belgrád-székesegyház, a Száborna felújítási munkálatai is.Mindkét beruházás állami támogatással jött létre. P. Pozsarevacska szerb ortodox templom (Szentendre) Preobrazsenszka szerb ortodox templom (Szentendre)

A harangtorony és a homlokzat azonban csak 1778 - ban készült el. Alapját a szentendrei püspöki kincstár képezte, majd olyan további jelentős műalkotásokkal gyarapodott, amelyek évszázadokon át az Egyházmegye templomainak használatában álltak. 2000 Szentendre, Bogdányi utca 42 . József iskolarendeletéig az ortodox egyház felügyelte. János Pál pápa is meglátogatta a templomot. - Szentendre – Szent Mihály arkangyal (szerb) – Pozsarevacska templom Cím: 2000 Szentendre, Kossuth Lajos u. - Szentendre – Úr Színeváltozása (szerb) – Preobrazsenszka ún. 42. A templom északi oldalával összeépült az egykori szerb ortodox iskola. 1989-ben felújították. Megújulnak Szentendrén a szerb ortodox templomok. 2011-ben Páljános Ervin II. Telefonszám [Számot mutat..] Fizetett hirdetés. 1991-ben II. Tabakosok temploma Cím: 2000 Szentendre, Bogdányi u. Míg Krisztus átváltoztatásának ünnepére szentelték, az úgynevezett … 1856-ban felvette a Szent Péter és Pál-templom nevet, majd 1942-ben a templomot a katolikusok vették át. Tweet. 1. A szentendrei iskolákat 1787-ig, II. A kora klasszicista épület napjainkban a Ferenczy Múzeumnak ad helyet.