Friss s%C3%BCngomba %C3%A1ra

A járási székhelytől, Rozsnyótól (Rožňava) északra, 10 km távolságra fekszik.. A kastély története szorosan összefont 2 jelentős nemesi család, a Bebekek és az Andrássyak életével.

Andrássy Gyula, a sármőr, Sissi szerelme, volt, hogy a budapesti Operában bújkált Sissivel a titkos ajtójuk mögött, volt, hogy az 1848-as forradalom fő csatáját vívta Pákozdon, és volt, hogy elvonult vadászni a rokonaihoz Betlérre.. A betléri Andrássy-(vadász)kastély kuriózuma, hogy mind a mai napig úgy áll, ahogy azt a család 1945-ben otthagyta. helyszín biztosítása: A használat díja: 15.000 Ft/ óra.

A nemzeti műemlékként számon tartott betléri Andrássy-kastély Szlovákia legszebb és legértékesebb műemlékei közé tartozik, egyben Gömör leglátogatottabb műemléke és egyik legnagyobb büszkesége. Egy sarokbástyákkal megerősített várkastélyt emeltetett. A kastélyt a Bebek család alapította a XV.

A kastélyból múzeum lett, ahol A nemesség lakáskultúrája a 19. és 19. században c. kiállításban gyönyörködhet a látogató. Eva Benková 2019: Adatok betléri kastély történetéhez. A kastélyt Rozsnyótól északra találjuk, csodálatos szépségű angol … Sisa József 2004: Kastélyépítészet és … A betléri kastély homlokzata a szökőkúttal. Andrássy-kastély Kelet-Szlovákiában, Rozsnyótól (Rožňava) északnyugatra a Sajó folyó völgyében áll négy saroktornyával a "mesés" kétemeletes betléri kastély (kaštieľ Betliar) -egy romantikus építményekkel, műbarlanggal és vízeséssel ellátott csodálatos angolpark közepén elhelyezkedő reprezentatív vadászkastély. Az Andrássy-kastély rendezvény és esküvői. sz.-ban. A kedvezmény a Károlyi-kastély belépőjén látható dátumtól számított következő év december 31-ig vehető igénybe, és más kedvezménnyel nem vonható össze . A betléri Andrássy-kastély. a kastélyban: A használat díja: 50.000 Ft/ rendezvény. A Betléri kastély (Betliar), a gömöri régióban található, Betlér település domináns épülete. Historia Nova 15. Hegedűs István 2009: Egy 19. századi főúri könyvtár bemutatása a csíkszentkirályi és krasznahorkai gróf Andrássy-család betléri tékájának példáján. A betléri Andrássy-kastély (szlovákul: Betliarský kaštiel) Szlovákiában, a Kassai kerület Rozsnyói járásában található kulturális műemlék és múzeum. szolgáltatásainak árai, irányárak: Esküvői kreatív fotó/videó készítéséhez .

A második világháború után államosították, ám eredeti berendezése megmaradt. ... Medvevadászat az Andrássy grófok betléri birtokán. Fekvése. Rozsnyótól 6 km-re északra, a Gömör–Szepesi-érchegység lábánál található.

Esküvői szertartáshoz helyszín biztosítása. A tiszadobi kastélyt Andrássy Gyula gróf építtette 1880-85 között neogót és reneszánsz stílusjegyekkel, főleg Loire-völgyi mintákat követve.

1945 -ig a kastély az Andrássy család betléri ága szükségleteit elégítette ki. a füzérradványi Károlyi-kastély látogatói belépőjük felmutatásával, bármely túránkon, a "Teljes árú" és a "Családi" jegy esetében. Akciós lombkorona tanösvény borkóstoló Séta a fák felett, városnézés és … A mai kastélyt 1708-ban csíkszentkirályi és krasznahorkai Andrássy István báró (1650-1720) kuruc tábornok, a család betléri ágának megalapítója építette a Bebekek korábbi székhelyének alapjaira. Történelmünk nyomdokain - Kassa és a Betléri kastély ... Buszos kirándulásunk során Szlovákia második legnagyobb városát, Kassát és a betléri Andrássy-kastélyt látogatjuk meg.

Ragályi Balassa kastély; Rudabányai Bányászattörténeti Múzeum; Rudabányai látnivalók; Szendrői látnivalók; Szinpetri - A világ legnagyobb könyve; Szögliget; Tornanádaskai Hadik kastély; Szlovákiai történelmi emlékhelyek. 9 584 Ft/fő-től.