Hevesi s%C3%A1ndor t%C3%A9r 4

A Nagykunság egy régi magyar tájegység neve, amely Magyarországon, a Tiszántúlon, azon belül is Jász-Nagykun-Szolnok megye délkeleti részén terül el. A(z) „Magyarország tájegységei” kategóriába tartozó lapok.

Az egyik legrégebbi olyan tájegységünk, amelynek elnevezése, területe viszonylag változatlanul vészelte át az évszázadok viharát.

A régi stílusú táncok közül a botoló egyik érdekes, kunsági formáját két bottal is járták. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára április 26-án, budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy kiterjesztik az anyasági támogatásra jogosultak körét. Nevét az itt élő kunokról kapta.

Béla király telepítette erre a környékre a pogány, félnomád kun ősöket. Mi mindannyian, egészségügyi dolgozók az Önök gyógyulását igyekszünk elősegíteni. Legrégebbi nagytájunk: a Velencei-hegység.

A Tiszántúlon, azon belül is Jász-Nagykun-Szolnok megye területén található.

Nagykunság, Jászság. Az óidő végére a külső erők pusztítása miatt ezek a hegységek erősen lepusztultak, maradványaik pedig a törésvonalak mentén lesüllyedtek, később üledék takarta be őket.

Egyike a legrégebbi olyan tájegységünknek, aminek elnevezése, területe viszonylag változatlanul vészelte át az évszázadok viharát. Az itt élő emberek büszkén őrzik a kun ősök örökségét, hagyományait. Ahhoz, hogy munkánkat zavartalanul végezhessük, szükségünk van az Önök együttműködésére a betegellátás során. A föltörténeti óidőben nagy kiterjedésű hegységrendszerek jöttek létre Európában. Legmagasabb csúcsa a Zengõ (680 m), Misina (635 m), Jakab-hegy (592 m). A tatárjárás után IV. Meghívó Jegyzőkönyv. Javasolt napirendi pontok: Javaslat alpolgármester választására és díjazás megállapítására (írásban) Elõadó: Dr. Termecz Marianna aljegyzõ, kabinetvezetõ Javaslat Társulási Megállapodások módosításának elfogadására és egyéb, társulásokkal kapcsolatos döntések meghozatalára (írásban) A következő 22 lap található a kategóriában, összesen 22 lapból. A Mecsek hegység az északról határoló dombvidékbõl enyhe lejtõk átmenetével emelkedik ki, a déli oldalán meredeken törik le.

Jelentősebb települések: Kenderes, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Mezőtúr. A tájegység a Nagykunság területének déli részére esik. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy betegségükből mielőbb felgyógyulva hazatérhessenek családjukhoz és visszatérhessenek munkahelyükre.

A Nagykunságban viszont a Felső- és Alsó-Tisza-vidék vonásaival találkozunk töredékes formákban. Fõtömege: mészkõ, amely gránit alapon nyugszik, továbbá homokkõ, andezit, feketekõszén (antracit), márga stb., törésekkel, gyûrõdésekkel szabdalt. Nagykunság régi magyar tájegység.