Hajd%C3%BAdorogi g%C3%B6r%C3%B6g katolikus templom

A görög katolikus templom by Demecser | aug 5, 2014 | Látnivalók | A demecseri görög katolikus hívők 1992-ig a nyírtassi parókiához tartoztak, ám mivel 1990-ben templomot építettek maguknak helyben, ezért a hajdúdorogi megyéspüspök új egyházközséget … Czirják János diakónus. Győri Egyházmegye Dr. Veres András. lelkipásztori és hitéleti adatai Hívek 1. A templom éjszakára sem ürült ki: hajnalig tartott a feltámadás örömét hirdető virrasztás.

RÓLUNK Történetünk Püspökeink Alapító bulla Nemzeti kegyhely. Kormányrendelet szerint. A Tokaji utca 2-4. szám alatt található, évszázadokkal ezelőtt épült téglafal hajdúvárosi örökségünk része, amely műemléki védelem alatt áll. Előcsarnok: a bűnbánóknak, a beavatásra váróknak fönntartott hely, egyben a beavató szentség, a keresztelés helye is, ezért ide kell tervezni a keresztelő medencét és a gyóntatás helyét. Görög Katolikus Templom: Típus: Látnivalók / templom: Település: Mezőladány: Cím: 4641 Mezőladány, Jókai Mór út 8. 2019-Kruppa Levente parókus. 2019-Kruppa Levente parókus. templom) Szolgálattevő személy(ek): 2008-2019. Idén is Ars Sacra Fesztivál "Minden forrásom belőled fakad" (Zsolt 87,7) mottóval, szeptember 12. és 20. között rendezik meg a XIV.

2015. augusztus 16. A görög katolikus templom by Demecser | aug 5, 2014 | Látnivalók | A demecseri görög katolikus hívők 1992-ig a nyírtassi parókiához tartoztak, ám mivel 1990-ben templomot építettek maguknak helyben, ezért a hajdúdorogi megyéspüspök új egyházközséget …

Hajdúdorogi Egyházközség Parókiája, a magyar görög-katolikus egyház egyik legrangosabb épülete.Összesen három bejárata van, az említett oldalsó bejáratok mellett a …

A Hajdúdorogi Görög katolikus Székesegyház harangjaival végeztünk próbaharangozást. A szószéket és a szentély Pazar képállványát – melynek faragott részeit Urr György kassai szobrász készítette, festett képeit pedig egy lembergi cég szállította – 1902-ben állították fel. A szertartás kezdetekor Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök körbehordozta a templom körül a … Templomainkban az előre megszentelt áldozatok liturgiája után megáldották és kiosztották a böjti édességet, a kolibát!

Diósd (rk. Ezen a listán közzétesszük parókiánk híreit és heti hírlevelét, ezen tudunk könnyebben kapcsolatban maradni a kedves Testvérekkel most, amikor megnehezült a személyes kapcsolattartás. Az eseményről a Gödöllő hírportál, s a … Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Palánki Ferenc .

Szabó Mihály parókus. Hajdúdorogi erődfal.

Hírek, liturgia, szertartások, egyháztörténet, képtár, körpanorámaképek a templomokról, parochiák adatai, kiadványok, linkek. Tervpályázat célja a Debrecen HRSZ 15855/156 beépítetlen ingatlanon építendő új görögkatolikus Szentháromság templom építész tervezőjének és a templom tervének kiválasztása. Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Dr. Erdő Péter. A hajdúdorogi erődfal településünk legrégebbi történelmi építményei közé tartozik.

A hajdúdorogi görög katolikus püspökség is segítette a petneházi keleti egyházkerület 19. egyházközségének számító mezőladányi gyülekezet templomépítési törekvéseit. Templomainkban az előre megszentelt áldozatok liturgiája után megáldották és kiosztották a böjti édességet, a kolibát! UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE KEZDŐLAP. kezdőlap; hírek. A görög származású egri mester két év alatt, ... hogy a máriapócsi kegytemplom belső felújításának idején a hajdúdorogi templom őrizte a kegyképet. A másolatot Monostory Viktória készítette. ... az a latin rítust követő katolikus templomok építészeti sajátossága. 2018-2019. Szabó Mihály parókus. Leírás. Diósd (rk. A Katolikus Egyház felépítése MKPK Püspökök; MKPK Titkársága ; MKPK központi intézményei ... Latin rítusú Görög rítus ú × Egyházmegye lista.