Matkovich ilona f%C3%A9rje
Győrtől délkeletre a Győri-medence és a Bakony között helyezkedik el a Sokorói-dombság vagy Pannonhalmi-dombság, Magyarország egyik kistája. A Dunántúli-középhegység északi részének a kistája, melynek éghajlata mérsékelten hűvös és száraz. Földrajza Fekvése. Magában foglalja szinte az egész Vértest, a Zámolyi-medence nagy részét, és a Gerecse déli oldalának egy kis részét. Városunk legnagyobb cége, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. A Gerecse és Vértes hegységet elválasztó Tatai-árok északnyugati kapujában, az Által-ér folyásánál található. A Móri-árok egy észíknyugat - délekelet irányú völgy a Vértes és a Bakony között. A fenti két szőlőhegy között terül el a Nagyforrási-rész, (Grosprindlstück), a Kiskaszálók (Die Mähstickl) és a látóhegyi szesszióföldek. A Móri borvidék területe. Ősidők óta lakott település, amit az itt feltárt, ősemberre utaló régészeti leletek is bizonyítanak. A móri bor, így az Ezerjó is kemény, későn érő borfajta. 2000 Ha (ebből 1500 Ha I. osztályú). (Die Lágyihek-acker). Két hegység, a Vértes és a Bakony között húzódik meg a festői szépségű Móri árok. Bemutatkozás. Két hegység, a Vértes és a Bakony között húzódik meg a festői szépségű Móri árok.

Mivel korábban e jó minőségű földek a Luzsénszki bárók birtokában voltak, német nevük: Die Baronen-felder. Magyarország legújabb tájbeos A Gerecse és Vértes hegységet választja el egymástól. Földrajzi elhelyezkedése. az elmúlt évek során több lábon álló sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. (A Móri-árok – fotó:vertesinaturpark.hu) Móri-árok alatt azt a hosszanti északnyugat-délkelet irányú, egy-két kilométer széles hasadékvölgyet értjük, amely Székesfehérvár és Kisbér között mintegy 50 km hosszúságban nyúlik el. Elhelyezkedése: A Vértesi Natúrpark Magyarországon, a Dunántúli-középhegység nagytájon belül helyezkedik el. 1327-ben Károly Róbert a települést Csókakő várához csatolta, ami a Csák nemzetségbeli Csák Péter és … Tatai árok A Dunántúl északi részén, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál helyezkedik el. Térségünk sok műemlékkel, látnivalóval rendelkezik, köztük több várral, várrommal, vármaradvánnyal. Tata (latinul Dotis, németül: Totis) a Dunántúl északi részén, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál, a Gerecse és Vértes hegységet elválasztó Tatai-árok északnyugati kapujában, az Által-ér folyásánál helyezkedik el. Móri-árok.

A Dunántúl északi részén, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál helyezkedik el. Évről évre egyre több feladatot látunk el, és egyre több embernek biztosítunk munkát, miközben Tata mindennapi működésének hátterét, a város üzemeltetési és szépítési feladatait ellátjuk. A honfoglaláskor már lakott település volt a mai Mór helyén, utóbb ide telepedett le Árpád törzse. Talán a legismertebb víze a Gaja-patak. Itt terül el a mindössze hat települést magába foglaló borvidék. Keleti-Bakony: nyugatról a Zirci-medence, keletről a Móri-árok határolja, Bakonyalja: a Magas-Bakony Kisalföld felőli lejtője; egy kiugró területe, a Sokorói-dombság révén egészen Győrig terjed. Erdeiben főként tölgy, cser, gyertyán található. A Móri-árok a Bakony hegységet a Vértes hegységtől […]